Laatste artikels van alle gemeenten

Eerste vuilniswagenbezoek aan een PEPINGENse school

Editiepajot_pepingen_vuilnis_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De gesubsidieerde vrije basisschool Spring in 't Veld in Bellingen kreeg als eerste school in Pepingen de vuilniswagen van Haviland op bezoek. Tussen 9 en 12 uur mochten de kinderen in een echte vuilniswagen zitten. Inge D’hoe liett de kinderen, samen met de vrachtwagenchauffeur Chris Pletinckx, kennis maken met de afvalwereld.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

TERNAT - Week van het Bos duurt drie weken

Bos_week_2015_001
 

Gisteren ging de Week van het Bos van start. "Maar in Ternat maken we daar drie weken van", zegt schepen van Milieu Guido Van Cauwelaert (spagroen+), "zo kunnen we al de klassen van de verschillende scholen optimaal laten begeleiden door ervaren gidsen tijdens de wandelingen in Hertigem- en Liedekerkebos".

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2015
EP
EP
 

BEERSEL Bib Beersel organiseert praktijkgerichte workshops

Editiepajot_bart_devill___bib_beersel
foto Bart Devillé
 

 De Bib van Beersel wil de inwoners van Beersel de kans geven om bij te blijven met nieuwe trends als online winkelen en online vergelijken van prijzen, op een veilige manier digitaal betalen, foto’s bewaren en delen “in the cloud” , orde scheppen op je eigen pc…  Om een en ander te vergemakkelijken presenteert men een aanbod van korte, praktijkgerichte workshops. ‘Online winkelen, online prijzen vergelijken en veilige betaalmethoden op het internet’

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE - Kapel op Rodenemplein wordt afgebroken en verplaatst

Editiepajot_halle_kapel_1_foto_merckx
De kapel die gaat verplaatst worden. (Foto's Fzlix Merckx
 

Op 19 oktober start men met de afbraak van de kapel op Rodenem. Men begint dan met onderhoudswerken op het Rodenemplein. De kapel wordt later terug opgebouwd. Om de kapel beter tot haar recht te laten komen en de plaatselijke toestand ook verkeerstechnisch te verbeteren heeft de werkgroep Kapellen van Sint-Rochus voorgesteld de kapel te verplaatsen naar het plantsoentje naast de elektriciteit- cabine aan de overkant van de huidige plaats. De stad is hiermede akkoord en zal ook de ruwbouw doen op de nieuwe plaats en de werkgroep de afwerking ( bepleistering, dak, ramen en smeedwerk) en de hele binnenkant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - KK De Merselborre stelt tentoon

Editiepajot_leeuw_kunstkring
Ingezonden foto
 

Ter gelegenheid van de jaarmarkt in Vlezenbeek organiseert Kunstkring De Merselborre zijn jaarlijkse tentoonstelling. Vaste leden van de kunstkring presenteren fotografie van Patrick Bardyn, Luk Stiens en Freddy Van Vlaenderen, schilderkunst van Rik Moriau en Gust Van Kelecom, beeldhouwen van Marc Janssens, poëzie van Piet Deryckere, bloem en groen van Geert Van Kelecom, juwelen van Jan Crabeels, illustratie van Marjolein Denayer en keramiek van Ingrid Vanroy.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

FP HALLE-GOOIK schrijft geschiedenis

Editiepajot_halle_gooikkopie
Ingezondenfoto
 

FPHG verbleef vorige week in het letse Riga voor de Main Round van de Uefa Futsal Cup, de champions league van het futsal. Hier streden de laatste 32 clubs voor een plaatsje bij de laatste 16. Halle-Gooik werd ingedeeld in een poule met de Tsjechische favoriet Chrudim (nr 5 op de Europese ranglijst), de Letse thuisclub Riga en het Griekse Athene.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2015
Felix Merckix
Ingezonden foto
 

GOOIK - Robbrecht en Marie-Paule een gouden koppel

Editiepajot_gooik_mommaerts__kopie_
De familie Mommaerts. - Foto © Marc Colpaert
 

Robbrecht Mommaerts en Marie-Paule De Saedeleer vierden in het Krekelhof in Gooik hun 50 ste huwelijksverjaardag met hun familie en vrienden. Ze leerden elkaar kennen omdat de broer van Marie-Paule samen studeerde met Robbrecht

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De KESTERheide uitbouwen tot en groene oase

Colpaert_gooik_kesterheide_2__kopie_
De Kesterheide moet groener worden. - Foto © Marc Colpaert
 

De motorcross gaat niet meer door op de Kesterheide en daar is vooral Natuurpunt blij mee. Er zal zeker plaats blijven voor bezoekers en zachte recreatie op het hoogste punt van Kester.Natuurpunt Pajottenland is heel tevreden nu blijkt dat er een oplossing voor de Kesterheide in de maak lijkt, waar iedereen mee verder kan. De cross kan verder

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Marc Colpaert
Marc colpaert
 

GOOIK - Victor en Josiane 50 jaar getrouwd

Editiepajot_gooik_laroche__kopie_
De familie Laroche. - Foto © Marc Colpaert
 

Victor Laroche trouwde 50 jaar geleden met zijn vrouwtje Josiane De Weghe en dus was het tijd voor een feestje. Om hun gouden huwelijk te vieren nodigden ze familie en vrienden uit om samen te feesten in het Krekelhof in Gooik. Victor leerde zijn vrouw kennen op café. De ouders van Josiane

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Steeds minder marktkramers in Tollembeek

Editiepajot_galmaarden_marktkramers__kopie_
Te weinig marktkramers en geen bezoekers. - Foto © Marc Colpaert
 

Er komen steeds minder bezoekers en marktkramers naar de wekelijkse markt op vrijdag ter hoogte van de Hernestraat in Tollembeek. Nochtans parking is er ruim voor handen maar hun oud cliënteel is weg. “En de grote ketens eten ons al het ware op”, aldus een marktkramer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Natuurvereniging verkoopt brandhout

Editiepajot_galmaarden_de_mark_1__kopie_
De mark verkoopt brandhout. - Foto © Marc Colpaert
 

De natuurvereniging De Mark uit Galmaarden verkoopt brandhout uit hun reservaten. Wie op zoek is naar brandhout kan hiervoor een beroep doen op de natuurvereniging De Mark. “Bij het beheer van onze drie reservaten moeten wij soms bomen kappen

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuwe beweegtuin aan de Koornmolen

Editiepajot_gooik_beweegtuin__kopie_
Plechtige opening van de beweegtuin. - Foto © Marc Colpaert
 

Zopas werd de nieuwe beweegtuin naast de Koornmolen plechtig geopend, dit is een extra Gooikse troef om jonge kinderen - met of zonder beperking - op weg te zetten naar een gezonde en levenslange sport- en beweegparticipatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEERSEL - Borelingen van 1955 komen samen in het domein van Huizingen

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Voor de derde maal organiseerden Roger Dekens en Eddy Day een reunie met de communicantenlichting uit Dworp van het jaar 1967. Dit jaar was the place to be, het restaurant van het kasteel in het domein van Huizingen. Op het programma stond een wandeling, een etentje, een dansje en natuurlijk veel babbeltjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HERNE – Dag van de Leerkracht gaat niet onopgemerkt voorbij in basisschool De Regenboog

Dag_van_de_leerkracht_2015_herfelingen___2_
HERNE – Dag van de Leerkracht gaat niet onopgemerkt voorbij in basisschool De Regenboog - © Deschuyffeleer
 

Ook in de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen ging de Internationale Dag van de Leraar niet onopgemerkt voorbij. Zo zorgde het oudercomité voor een deugddoende attentie voor iedere leerkracht. En directeur Christoph Segers nodigde zijn juffen ’s middags uit op een gezamenlijke broodjeslunch om zo.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Ook de catechisten uit BEVER namen deel aan de Missio-dag

Missio_2015__vandormael___7_
Ook de catechisten uit BEVER namen deel aan de Missio-dag - Foto ingezonden
 

Ook de groep van 21 kinderen uit Bever was één van de in totaal 185 groepjes vormelingen uit Vlaams-Brabant en Mechelen, samen goed voor haast 2000 deelnemers, die afzakten naar Halle voor het beleven van hun Missio-dag. Die dag staat voor de start van hun catechesejaar in voorbereiding op hun Vormsel in het komend voorjaar......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's Liesbeth Vandormael
 

Glenn Verhasselt (restaurant ‘Sir Kwinten’, LENNIK) nipt tweede àop wedstrijd Eersste kok van België 2016

Editiepajot_lennik_beste_kok
Glenn Verhasselt en Hannes De Ryckere. (Ingezonden foto)
 

Wim Van Hecke, sous-chef van ‘Fleur de Lin’ te Zele, heeft vandaag de titel “Eerste Kok van België 2016” in de wacht gesleept. Het was zijn tweede deelname aan deze prestigieuze wedstrijd. Glenn Verhasselt van restaurant ‘Sir Kwinten’ te Lennik, die ook voor de tweede keer deelnam, werd opnieuw nipt tweede.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Geo De Buyser en Willemsfonds MERCHTEM veilen Merckxtekening voor het goede doel

Editiepajot_ingezonden_eddy_merckx_copy
Bij het afsluiten van de succesvolle tentoonstelling “streekrenners NOSTALGIE OP WIELEN” werd de tekening officieel overgedragen aan “VZW steunt MS” en mocht voorzitster Maria Verbruggen deze in ontvangst nemen.
 

Tekenaar Geo De Buyser uit Brussegem-Merchtem schenkt, in samenwerking met  het Willemsfonds Merchtem, een unieke tekening van Eddy Merckx aan “VZW steunt MS” uit Kapelle-op-den-Bos.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Sam Herremans
ingezonden
 

N-VA- LENNIK Kwadraat niet te spreken over gemeenteraad om 9 uur

Gemeenteraad_2013
EP

“Open-VLD-CD&V bestuur tracht gemeenteraad Lennik te muilkorven”, zegt Geert De Cuyper van  N-VA- Lennik Kwadraat. Aanleiding is  de uitnodiging om de gemeenteraad van 28 september die vroegtijdig is afgesloten werd te hervatten op maandag 12 oktober om … 9 uur in de ochtend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Felix Merckx
EP
 

DILBEEK - Oud-Leerlingenbijeenkomst in Don Bosco Groot-Bijgaarden

Editiepajot_ingezonden_oud_leerlingenbijeenkomst_dbgb_
 

De oud-leerlingenwerking neemt in het werk van Don Bosco overal een grote plaats in. Zo ook in de secundaire school van Groot-Bijgaarden. De eerste zaterdag van oktober is traditioneel de ontmoetingsdag van de oud-leerlingen van DBGB (vroeger MMI en MMI-Parnas).

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Afschaffing Piaf-kaart

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Het gemeentebestuur besliste om parkeren met behulp van een Piaftoestel af te schaffen. De Piafkaarten met het resterend krediet kunnen nog opgebruikt worden. Er worden geen nieuwe kaarten meer te koop aangeboden in de parkingshop van NV Parkeren Asse. De huidige gebruikers kunnen 50% van de aankoopprijs van het toestel, zijnde 25 euro, terugvorderen indien ze hun toestel indienen in de Parkingshop vóór 31 december 2016.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2015
Sam Herremans
ep
 
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 05 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer | 04 okt 2015
Emile Devogeleer | 04 okt 2015
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief